Monday, June 22, 2009

Nutrition / Nutrición

Since I was pregnant with my daughter, I started to learn more about nutrition because I wanted her to have the best diet available. I read The Unofficial Guide to Smart Nutrition by Ross Hume Hall , Superfoods by Dr S. Pratt and K Matthews, 8 weeks to Optimum Health by Dr Andrew Weil, Raising Baby Green by A. Greene and Baby Super Food by Ruth Yaron. And the basic advice that runs through them is surprisingly simple: eat mostly fresh vegetables and fruits (frozen as an alternative), eat local and organic produce (where available),eat in season.
Organic produce is not available everywhere and is usually more expensive so there's a list of "the dirty dozen" to avoid if possible and try to get organic.
Local produce is usually available as soon as the Farmer's Markets open, and in CT they are plentiful. Some have exclusively organic produce and it's usually local (always ask). You can even buy a season's share from a local farm.
On a personal note, my daughter seems to like all veggies she's tried so far. Full disclosure: except for the green peas I make; she eats the Gerber ones for my husband only.
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Desde el embarazo empecé a leer sobre nutrición porque quiero que mi hija tenga la mejor alimentación posible. Leí The Unofficial Guide to Smart Nutrition por Ross Hume Hall , Superfoods por Dr S. Pratt and K Matthews, 8 weeks to Optimum Health por Dr Andrew Weil, Raising Baby Green por A. Greene y Baby Super Food por Ruth Yaron. El consejo que resuena en todos los libros es sorprendentemente simple: comer frutas y verduras frescas, comer productos locales y orgánicos (cunado sea posible), comer productos de estación.
Los productos orgánicos no están disponibles en todos lados y son generalmente más caros así que hay una lista de los doce más contaminados para evitar y consumir orgánicos.
Los productos locales se consiguen tan pronto abren los Farmer's Markets (mercados al aire libre donde las granjas locales venden sus productos) y en CT hay muchos. Incluso se puede comprar una participación anual en una granja de la zona para conseguir productos frescos y locales (preguntar siempre el orígen) todas las semanas.
En casa, a mi hija le gustan todas las verduras que ha probado hasta ahora. Confesión: excepto por las arvejas que le preparo yo; sólo come las Gerber cuando la alimenta mi esposo.