Monday, September 28, 2009

Recetas de familia: sopa de calabacita

This is a recipe that I put together myself based on many others that I read. I'm a fan of butternut squash and the recipe is specially low in calories and satisfying.

Ingredients:
1 lb of butternut squash

1 yellow onion

3 cloves of garlic (or more)

1 green apple peeled and chopped

3 cups of vegetable broth (could use chicken broth)

1 cup of water (or more, depending on desired consistency)

cooking spray (enough to coat bottom of pan)

fresh thyme to taste

salt and pepper

a tsp of fat free sour cream (optional)

Instructions:

Chop the onion and the garlic and saute over medium heat on pan previously coated with cooking spray. After a few minutes add the apple, the squash peeled and seeded, thyme, salt, pepper, vegetable broth and water. Bring to a boil and continue cooking over low heat for 20 minutes or until squash is soft and soup fragrant. You can serve it with a dollop of sour cream on top.
...
Esta receta la compuse a partir de otras varias que leí. Me encanta la calabacita y esta receta es especialmente baja en calorías y gratificante.

Ingredientes:

1lb de calabacita (pueden comprarla ya cortada)

1 cebolla amarilla

3 dientes de ajo

1 manzana verde pelada y cortada

3 tazas de caldo de verduras (o caldo de gallina)

1 taza de agua (o más dependiendo de la consistencia deseada)

rocío vegetal

tomillo fresco a gusto

sal y pimienta

crema light (opcional)

Instrucciones:
Cortar la cebolla y el ajo y saltarlo a fuego moderado en una olla con rocío vegetal. Después de unos minutos agragar la manzana, la calabacita pelada y sin semillas, el tomillo, sal, pimienta, caldo y agua. Herbir y cocinar a fuego lento por 20 minutos hasta que la calabaza esté tierna y la sopa tenga la fragancia del tomillo, cebolla y ajo. Se puede servir con una cucharadita de crema encima.
photo by Berenice Favario

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